De voordelen van tankpassen

Voor de brandstof van uw wagenpark hebt u de keuze uit een aantal betaalmogelijkheden. Een van de beste keuzes is een tankpas. Tankpassen kunnen bedrijven kosten besparen en tal van andere voordelen bieden.

Controle over uitgaven

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een tankpas is dat u hiermee kunt bepalen welk bedrag uw werknemers aan brandstof kunnen besteden. U kunt op de tankpassen een limiet instellen, zodat uw berijders alleen goedkope brandstof kunnen aankopen en/of niet meer kunnen uitgeven dan de door u ingestelde limiet. Zo hoeft u het er niet op te “wagen”  achteraf, wanneer het te laat is, vast te stellen dat een werknemer te veel, of te dure brandstof heeft gekocht. U houdt zelf de controle zodat u uw bedrijf beter kunt runnen en uw financiën beter kunt volgen.

Geldigheid voor btw-terugvordering

Met tankpassen kunt u niet alleen gemakkelijker goedkopere brandstof afnemen, maar ook het maximale bedrag aan btw terugvorderen. De wetgeving schrijft voor dat de btw die u betaalt alleen kan worden teruggevorderd indien beide partijen die bij de transactie betrokken zijn zich hebben ingeschreven voor btw-terugvordering. Wanneer uw werknemers de goedkope brandstof zelf betalen en u hen deze kosten terugbetaalt, kunt u de betaalde btw niet terugvorderen, omdat individuen niet in aanmerking komen voor deze btw-terugvordering.

Als u hen echter in naam van uw bedrijf een tankpas laat gebruiken, en uw bedrijf is ingeschreven voor btw-terugvordering, krijgt u uw betaalde btw aan het eind van de fiscale periode zonder probleem terug. Zo kan uw onderneming vlotter werken en haar middelen maximaliseren.

Speciale prijs

Met een tankpas hoeven uw werknemers onderweg niet voortdurend uit te kijken naar het goedkoopste tankstation en zo hun goedkope brandstof te verspillen. In plaats hiervan kunnen werknemers met hun tankpas bij elk vooraf goedgekeurd tankstation goedkope brandstof aanschaffen. Vele tankstations die goedkope brandstof verkopen, bieden ook speciale prijzen voor berijders met de juiste tankpas. Kies daarom voor uw berijders een degelijke tankpas met veel tankmogelijkheden. Zo verlaagt u uw kosten en vinden uw werknemers sneller een tankstation met goedkope brandstof.

Blijf op de hoogte

Bedrijfsleiders in Nederland willen niet alleen goedkope brandstof aanschaffen, maar ook weten hoeveel eraan wordt besteed, waar en wanneer die brandstof is gekocht en door wie. Gelukkig hebben bedrijfsleiders, dankzij het gebruik van tankpassen, volledige toegang tot de aankoopgegevens van die goedkope brandstof. Zo kunnen ze controleren of hun werknemers tanken bij de goedkoopste tankstations van het netwerk in Nederland en of hun uitgaven redelijk zijn. En het mooiste is nog dat u als bedrijf al deze gegevens gewoon kunt volgen op eenvoudig toegankelijke facturen van uw tankpasbedrijf. En dat is veel handiger dan alle bonnetjes van alle werknemers te verzamelen en te verwerken.

Uiteraard zijn er nog heel wat andere voordelen aan het gebruik van tankpassen verbonden, maar wellicht bent u nu al overtuigd om die slimme keuze te maken en vanaf vandaag tankpassen voor uw bedrijf in te zetten.