Tankpassen voor het wagenpark van bedrijven

In uw bedrijf kan brandstof al snel één van de grootste kostenposten zijn. U doet er dan ook goed aan uw brandstofverbruik en -uitgaven nauwgezet te volgen, zodat u zeker weet dat u voordelig af bent. Een tankpas zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor de behoeften van uw  onderneming om het brandstofgebruik, -verbruik en -kosten van uw wagenpark eenvoudig te beheren. Er zijn tankpassen beschikbaar voor alle soorten bedrijven en wagenparken van elke omvang. Of u nu een klein bedrijf hebt of een grote organisatie, is dus niet van belang. De beste oplossingen voor tankpassen kunnen zelfs op maat worden gemaakt met de unieke behoeften en uitdagingen waar  bedrijven mee te maken hebben. Hieronder vindt u alvast een aantal punten waarmee u het beste rekening kunt houden bij de keuze van tankpassen voor het wagenpark van uw  onderneming.

Geografische inzet van uw wagenpark

Voor sommige tankpassen gelden landelijke beperkingen. Andere tankpassen kunnen weer internationaal en bij verschillende tankstations worden gebruikt. Zorg ervoor dat de passen werken in de landen waar uw auto’s wellicht zullen rondrijden, zoals op uw gebruikelijke routes voor toeleveringen, bestellingen en woon-/werkverkeer. Let er ook op dat de passen ondersteund worden door uw favoriete tankstations. Informeer u goed over het netwerk van geautoriseerde tankstations en handelaren die de tankpassen accepteren.

De controlemogelijkheden

Tankpassen lijken misschien wel sterk op gewone betaalpassen, maar zijn dat niet. In tegenstelling tot reguliere betaalpassen, zijn tankpassen uitgerust met verschillende mogelijkheden waarmee de brandstofuitgaven van uw berijders eenvoudiger kunnen worden gecontroleerd. Kies een product waarmee u het gebruik van de pas kunt aanpassen aan de behoefte van ieder voertuig. Er zijn aanbieders van tankpassen die  mogelijkheden aanbieden om ongeoorloofde aankopen te helpen voorkomen. Zorg ervoor dat u bij uw pas ook over rapportagefuncties beschikt, waarmee u alle brandstofuitgaven van uw wagenpark beter kunt beheren.

Andere extra's

Met sommige van de beste tankpassen voor  bedrijven kunt u ook voor onderhoudskosten betalen. Zo kunt u eenvoudig niet alleen uw brandstofkosten volgen, maar ook uw uitgaven voor het onderhoud van uw wagenpark.

Uw huidige brandstofkosten

De prijs aan de pomp is niet altijd het exacte bedrag dat u betaalt wanneer u een tankbeurt met een tankpas afrekent.  In ieder geval moet u ook letten op extra vergoedingen, vereisten en de rentevoeten. In dat opzicht is het verstandig om na te gaan hoeveel u nu aan brandstof uitgeeft en of die kosten in de toekomst wellicht zullen toenemen of afnemen of stabiel blijven. 

5 Reden om voor een Tankpas te kiezen

BRANDSTOFKOSTEN BESPAREN

Bij een aantal tankpassen kunt u brandstof afrekenen met een korting. Bereken uw korting.

meer

GEEN BIJKOMENDE RENTEKOSTEN

Bij vrijwel alle tankpas aanbieders krijgt u een verzamel factuur voor uw brandstof. U betaalt een keer per week of per maand zonder rentekosten.

MAKKELIJK BELASTING TERUGVORDEREN

Maandelijks ontvangt u een overzichtelijke factuur met aarop de btw. U hoeft geen bonnen meer te bewaren.

meer

EENVOUDIGE ADMINISTRATIE

U kiest zelf bestedingslimieten en heeft altijd inzicht in uw kosten.

MEER DAN ALLEEN BRANDSTOF

Veel tankpas aanbieders bieden extra mogelijkheden zoals: carwash, parkeren en elektrische auto opladen.