Waarom een tankpas beter is dan een Creditcard

Het is misschien moeilijk te geloven, maar zelfs tegenwoordig zijn er nog steeds bedrijven die contant geld gebruiken om brandstof te betalen.

Ondanks de grote kans op fouten en mogelijke andere problemen die hierbij horen zijn er nog steeds bedrijven die hier de voorkeur aan geven.

Het gebruik van een creditcard is al een stuk handiger dan het contant betalen van de brandstoffen, maar de beste keus hiervoor is een tankpas. Dit is een betaalmiddel speciaal ontwikkeld om brandstof af te rekenen.

Tankpassen hebben vele voordelen ten opzichte van een creditcard, zeker vergeleken met contant betalen. Hierdoor kan een tankpas niet ontbreken in uw wagenpark.

Flexibele betalings­voorwaarden

Een creditcard kunt u voor allerlei transacties gebruiken. Uw factuur is niet afgestemd op uw wensen.

Bij een tankpas is dit wel het geval. Tankpassen worden uitgegeven en onderhouden door bedrijven die begrijpen wat de wensen van een wagenparkbeheerder zijn, en die zich bewust zijn van de hoge brandstofkosten die bedrijven maken. De manier van factureren is aan te passen naar uw wensen.

Waarom zou u nog kiezen voor een basis creditcard waarmee u geen voordelen behaalt, wanneer u ook kan kiezen voor een betaalmiddel dat is afgestemd op uw wensen. 

Speciale mogelijkheden

Zoals vermeld zijn tankpassen volledig ontwikkeld om te gebruiken voor uw wagenpark, en daarom zijn tankpassen voorzien van vele handige en slimme functionaliteiten die uw werk als wagenparkbeheerder gemakkelijker maken, en de administratieve lasten verminderen.

Een voorbeeld hiervan is dat de meeste tankpas aanbieders voorzien in een handige app, die de bestuurders naar het dichtstbijzijnde of voordeligste tankstation wijzen.

Dit zorgt ervoor dat uw berijders de stations waar zij terecht kunnen, gemakkelijk kunnen vinden en daardoor kunnen tanken met kortingen of van andere voordelen kunnen genieten. Fleetcor heeft een assortiment van verschillende tankpassen zoals Fuelman, FleetCardsUSA, de Euroshell Card en de kaarten van de The Fuel Card Company. Deze kaarten hebben groot voordeel wat betreft kortingen. De Europese tankpassen hebben als voordeel dat een belastingteruggave in het buitenland gerealiseerd kan worden.

Veiligheid

Creditcards zijn voorzien van veiligheidsmaatregelen omdat een pincode in veel gevallen nodig is voor betaling. Een tankpas heeft nog een aantal extra veiligheidsmaatregelen zodat deze nog beter beveiligd is.

U kunt bij een tankpas instellen dat er alleen brandstof afgerekend kan worden met de tankpas. En dat dit alleen kan door een pincode in te geven.  U kunt verder gaan door ook restricties in te stellen hoe vaak de tankpas gebruikt kan worden en welk bedrag er per transactie of gedurende de levensduur van de tankpas afgerekend mag worden.

Deze mogelijkheden zorgen er niet alleen voor dat uw betalingen veilig zijn, maar zorgen er ook voor dat u altijd controle heeft over uw brandstofkosten.

Nauwkeurige rapportages

Met een creditcard ontvangt u een factuur met daarop de uitgaven die gedaan zijn met de creditcard. Maar dit valt in het niets met de gedetailleerde informatie op uw factuur over brandstoftransacties die gedaan zijn met de tankpas.

Doorgaans ontvangt u een gedetailleerd overzicht van alle transacties, transacties per voertuig of medewerkers en mogelijke uitzonderingen. Alle facturen zijn uiteraard zo gemaakt dat u gemakkelijk belasting kunt terugvragen over de brandstoftransacties.

Het is duidelijk dat er vele voordelen zijn aan het gebruik van een tankpas in plaats van een creditcard. U kunt daarom beter kiezen voor een oplossing die past bij uw situatie.
 

5 Reden om voor een Tankpas te kiezen

BRANDSTOFKOSTEN BESPAREN

Bij een aantal tankpassen kunt u brandstof afrekenen met een korting. Bereken uw korting.

meer

GEEN BIJKOMENDE RENTEKOSTEN

Bij vrijwel alle tankpas aanbieders krijgt u een verzamel factuur voor uw brandstof. U betaalt een keer per week of per maand zonder rentekosten.

MAKKELIJK BELASTING TERUGVORDEREN

Maandelijks ontvangt u een overzichtelijke factuur met aarop de btw. U hoeft geen bonnen meer te bewaren.

meer

EENVOUDIGE ADMINISTRATIE

U kiest zelf bestedingslimieten en heeft altijd inzicht in uw kosten.

MEER DAN ALLEEN BRANDSTOF

Veel tankpas aanbieders bieden extra mogelijkheden zoals: carwash, parkeren en elektrische auto opladen.